Magma from Volcano Inspires this Colourful, Multi-Faceted Public Space | Magma Flow

The Magma Flow park in Ningbo, China, designed by 100 Architects, is a vibrant and dynamic space that resembles the game The Floor is Lava. The park, which covers an area of 1,350sqm in the second-most populous city in Zhejiang Province, is designed to add colour to an otherwise concrete-themed neighbourhood. Here is a detailed report on SURFACES REPORTER (SR).


The Magma Flow park in Ningbo, China, designed by 100 Architects, is a vibrant and dynamic space that resembles the game The Floor is Lava.

The park’s design is inspired by the flow of magma from a volcano with its floor coloured in red, orange and yellow pathways that create organic shapes resembling liquid magma. It features conventional play equipment like swings, slides, seesaws and merry-go-rounds as well as an obstacle course and jogging trail that cater to all ages. The park also has lounging areas for parents to sit and watch their kids play. This urban activation project transformed a simple pedestrian street into a vibrant and eye-catching public space by leveraging the existing grand stairs as a key feature.


The park’s design is inspired by the flow of magma from a volcano with its floor coloured in red, orange and yellow pathways that create organic shapes resembling liquid magma.

Magma Flow is a neighborhood intervention according to the team as it has an impact on the entire neighborhood, thus becoming an urban landmark and a social hub for interactions. The park’s design is age-agnostic and accessible with ramps to ensure accessibility for all.


The park also has lounging areas for parents to sit and watch their kids play.

The Magma Plaza, located at ground level, features a striking and playful design with colourful pathways and multi-functional spaces for both kids and adults. The plaza includes shaded seating and resting areas, mahjong and tic-tac-toe tables, a lounge area and various entertainment options for kids such as swings, seesaws, slides and challenging obstacles.


The park comes to life at night, with ample lighting that makes it possible to enjoy the park even after sunset.

The park comes to life at night, with ample lighting that makes it possible to enjoy the park even after sunset. The park has shaded areas that protect people from the sun during the day but also serve as a canopy at night. The park includes two amphitheaters for various performance arts. The Magma Flow is a fun and dynamic space that adds vibrancy and energy to the neighborhood, thus making it an attractive destination for people of all ages.


The Magma Plaza, located at ground level, features a striking and playful design with colourful pathways and multi-functional spaces for both kids and adults.

Project details

Project name: Magma Flow

Location: Ningbo, China

Client: Vanke China Co Ltd (Ningbo Division)

Size: 1,350m2

Status: Built

Design: 100 Architects (Shanghai)

Design team: Marcial Jesus, Javier Gonzalez, Monica Paez, Lara Broglio, Ponyo Zhao, Keith Gong, Cosima Jiang, Hayley Huang, Michelle Aldora, Jango Zhang and Yuntong Liu

Project management team: Jenny Fan, Nicholas Lv and Eva Jiang

Photographs: Rex Zhou; Courtesy: 100 Architects

×
×

Post Your Comment


"Content that powers your Business. News that keeps you informed."

Surfaces Reporter is one of India's leading media in Print & Digital Telecast for News on Interiors & Architecture Projects, Products, Building Materials, and the Business of Design! Since 2011, it serves as a referral for designers & architects to know about inspiring projects and source new products. If you have a Product or Project worth publishing in Surfaces Reporter, please email us hello@surfacesreporter.com or you can also submit your project online.

Like Surfaces Reporter on Facebook | Follow us on Twitter and Instagram | Subscribe to our magazine | Sign Up for the FREE Surfaces Reporter Magazine Newsletter

Contemporary Design Meets Natures Symphony at This Jaipur Farmhouse | The Acme Architects

The Acme Architects designed a sprawling farmhouse in Jaipur, covering 20,000 sq ft on a 5.0 bigha plot. With meticulous detailing and contemporary design, it offers panoramic views of the pool or lawn from every corner.

Read more

Studio Libeskind Designs Signature Angled Facades for 11-Story Housing Block in Brooklyn, New York

The 11-story building, featuring Studio Libeskinds signature angled facades, comprises 190 apartments tailored for seniors under the citys Seniors First initiative.

Read more

A Brilliant Combination of Fired Brick, Wood, and Textiles at Zariboota Store | Punjab | Renesa Architecture Design Studio

Its facade features intriguing fired brickwork and wood folding doors adorned with glass and wicker panels. Inside, brick walls, floors, and structural elements contrast with vibrant garments, showcasing craftsmanship.

Read more

A Jaipur Salon Inspired by Royal Forts and Palaces | Regal Experience | Design Square

Initially envisioned as a royal salon, where every customer is treated like royalty, Ar. Amit Goswamy and Ar. Ruby Goswamy, Founders and Principal Architects of Design Square Architects, created a space inspired by the royal forts and palaces, blending aesthetics and luxury.

Read more


This is alt