Niko Architect Designs A Futuristic Organic Abode Underneath An Artificial Hill in Russia

Niko Architect Designs A Futuristic Organic Abode Underneath An Artificial Hill in Russia

Russian Firm Niko Architect has integrated an abode hidden into an artificial landscape in a village outside Moscow, Russia. The organic and futuristic structure of the house is distinguished for its wonderful setting and design. Named 'House in the Landscape', this is a three-bedroom residence interconnected with the exterior space, allowing a continuous natural flow of the surrounding into the building and building into the natural setting, covered under lawn-covered hummocks and enhanced by conical skylights that protrude from its green roof. SURFACES REPORTER (SR) shares below more beautiful features of the project. Read on:

 

Also Read: Three Connected Timber Cones Mark The Magical Club House in the Lush Forest of Japan | Klein Dytham Architecture

niko-arcjitect-villa-residentia

The house located in a U-shaped plan is designed per the sun's movements, allowing ample natural light and air in the interior. Every component of the project is well-balanced such as the house's external area interweaves with the house's bedroom, living room and other rooms. From the top view, the house appears as if permeating oval structures are lying on a plan.  

niko-arcjitect-villa-residentia

The building contains a living room, dining area, kitchen, café, study space, three bedrooms and three bathrooms. 

niko-arcjitect-villa-residentia

Bending Paths and Stairways

The project features bending paths and stairways on either side that follow the silhouettes of the hill. These stairs lead to a big, curved front door made of concrete.

niko-arcjitect-villa-residentia

The effect of striated black marble on the ceramic flooring gives the feeling of famous international museums. 

niko-arcjitect-villa-residentia

Living, Dining and Kitchen Space

The project features spacious living, dining, and kitchen areas featuring a cave-like roof that develops the hill's shape above.

Also Read: ‘Fin’Credible Bamboo Goldfish Beach Bar by Sri Lanka-Based Designer | Thilina Liyanage

niko-arcjitect-villa-residentia

The skylights allow natural light to the living areas in the morning and the bedrooms in the evening. 

The living area also encompasses a recessed circular seating area below a large skylight. It also contains a ceiling-mounted charcoal burner. 

niko-arcjitect-villa-residentia

The living room contains a curved, wooden dividing wall that separates it from the dining area. The round hole in the partition takes cues from Japanese culture. 

Master Bedroom

In the western wing lies the master bedroom that is entered via an open corridor. The firm used a deep window and a screen of wooden slats in the room for privacy.  

niko-arcjitect-villa-residentia

The sculptural white stairway leads up to the upper storey of the residence that comprises two additional bedrooms. This floor opens onto a terrace overlooking the pond to the north. The architecture practice has designed a curved wall in one part to create a roof to cover the terrace. 

niko-arcjitect-villa-residentia

The house's interiors feature a white wall that becomes a milieu for unique furniture pieces, artworks, decorative elements, and sculptures providing focal points for the open rooms.

niko-arcjitect-villa-residentia

The Courtyard

The glass walls inside the building allow the views of the courtyards, arranged around a central sculpture, which is designed with the elevated wooden path that directs to a wooden platform having a view over the pond.

niko-arcjitect-villa-residentia

Photo Courtesy: Vasiliy Khurtin and Sergey Ananiev unless stated.

Keep reading SURFACES REPORTER for more such articles and stories.

Join us in SOCIAL MEDIA to stay updated

SR FACEBOOK | SR LINKEDIN | SR INSTAGRAM | SR YOUTUBE

Further, Subscribe to our magazine Sign Up for the FREE Surfaces Reporter Magazine Newsletter

Also, check out Surfaces Reporter’s encouraging, exciting and educational WEBINARS here.

You may also like to read about:

This World Famous Bizarre and Beautiful ‘Crazy House’ in Vietnam is Entirely Crafted By Human Hands | Dang Viet Nga

Concrete Finish, White Plastered Walls and Glazed Skylights Compose Framed House in Bangalore | Crest Architects

And more…

Like, Share & Follow

Post Your Comment




About Surfaces Reporter

Surfaces Reporter is India’s 1st magazine specialized on “products & materials” for architecture & Interiors! The prime objective of Surfaces Reporter magazine is to contribute positively to the Indian material industry, with unbiased information & awareness initiatives.

Surfaces Reporter magazine has a clear & niche target group comprising of Architects, Engineers, Builders, Interior Designers, Manufacturers, Celebrities, Showrooms, Consultancy firms, and Leading Business houses, Hotels & Restaurants, and PMCs etc. If you have a Product or Project worth publishing in Surfaces Reporter, please email us hello@surfacesreporter.com or you can also submit your project online.

Like Surfaces Reporter on Facebook | Follow us on Twitter and Instagram | Subscribe to our magazine | Sign Up for the FREE Surfaces Reporter Magazine Newsletter

×
×


Read Current Issue

This is alt This is alt


Latest Articles

Latest Videos